Biennale

Van Gogh Homeland Biënnale

Een kralensnoer van markante landmarks

Door de tijd heen ontstaan bezoekbate landmark die beleefbaar en attractief zijn en een blijvende indruk achterlaten bij bezoekers. 

Hoe gaat het met Brabant?

Van Gogh Homeland Experience vormt de perfecte introductie op Van Gogh Homeland Biënnale: een reeks van bezoekbare landmarks verspreid over Brabant die ons na laten denken over de vraag: Hoe gaat het (nu) met Brabant?

Deze ruimtelijke interventies vormen creatieve breekijzers – incubators – in een gebiedsopgave.

Door een nieuwe impuls toe te voegen, door nieuwe inzichten aan te dragen, door nieuwe kansen en mogelijkheden in beeld te brengen bij een groot uit- en thuispubliek kunnen we urgenties daadwerkelijk omzetten in daden! 

De eerste Van Gogh Homeland Biënnale vindt plaats in 2025

Avontuurlijke ontdekkingsplekken

Als een kralensnoer van zeven markante landmarks vormt het een buitenexpo, een Brabant Expo in zeven afleveringen. De landmarks zijn markante, eigentijdse installaties en ruimtelijke interventies. Het worden avontuurlijke ontdekkingsplekken. 

Van Gogh Homeland Biënnale biedt nieuwe belevenissen, die aansluiten bij de leefwereld van een groot publiek.

Ze maken de ecologische uitdagingen inzichtelijk op menselijk niveau, zodat iedere bezoeker op een informele en avontuurlijke manier doordrongen raakt van de grote vragen én antwoorden die voor ons liggen.

Daarnaast biedt het handvatten om er ook zelf mee aan de slag te gaan.