Experience 

Van Gogh Homeland Experience 

Een waanzinnige ervaring 

De hoofdattractie van Van Gogh Homeland wordt een meeslepende ervaring waarin 7 belangrijke thema’s op een spannende en aantrekkelijke manier beleefbaar worden gemaakt en waar verleden, heden en toekomst van Vincents homeland elkaar ontmoeten.

Een iconische attractie van internationale allure

In de hoofdattractie van Van Gogh Homeland Experience ervaart het publiek door de ogen van Vincent zijn homeland; het Brabant van 150 jaar geleden.

Hier worden de thema’s in zijn schilderijen, tekeningen en brieven verbeeld en bekeken in het licht van de opgaven en uitdagingen van de huidige tijd. 

Van Gogh’s waarnemingen zijn actueler dan ooit tevoren: van groen en biodiversiteit, water, landbouw, stedelijkheid, industrie en vervuiling, mobiliteit tot menselijkheid. Zo nemen we het publiek vanuit Vincent’s waarneming mee naar het Brabant van nu en dat van de toekomst: een waanzinnige ervaring! 

 

Een publiekstrekker met inhoud

Van Gogh was een innovator pur sang; zijn eigenzinnige manier van denken en werken leidde tot een elementaire kentering in de moderne kunsten.

Zo veroorzaakte hij een transitie die sindsdien generaties kunstenaars wereldwijd heeft beïnvloed. Weergaloos wist hij zijn diepe verbondenheid met de natuur vorm te geven; met zijn open en

vooruitstrevende blik legde hij de finesses van de Brabantse wereld om hem heen treffend bloot in vernieuwende schilderijen vol details en affectie – Van Gogh laat je het landschap ervaren, toen en nu. 

Want grote uitdagingen zijn er. Van Gogh Homeland Experience kiest voor een nieuwe aanpak.  Niet door te vertellen, maar door te laten ervaren.