Nieuws

Van Gogh terug in Brabant - Van Gogh Homeland

Van Gogh terug in Brabant

Op 20 april opent het vernieuwde en uitgebreide Van Gogh Village Museum in Nuenen. In dit Brabantse museum, voorheen Vincentre geheten, staat het leven en werk van Vincent van Gogh (1953-90) in zijn Nuenense periode centraal.
Fahrenheid Magazine - Van Gogh Homeland

De horizon van Brabant transformeren

Midpoint Brabant, firma MVRDV en Stichting van Gogh Homeland hebben de krachten gebundeld om een betekenisvolle ervaring te creëren die het Nederlandse landschap viert van Vincent van Gogh 150 jaar geleden.
landschapskunst en attracties - Van Gogh Homeland

Welke rol kan het gastvrijheidsdomein spelen bij grote transities?

In hoeverre kan het gastvrijheidsdomein met de kennis en expertise op het gebied van storytelling en imaginering bijdragen aan degedragsverandering die nodig is voor de grote transities?
landschapskunst en attracties - Van Gogh Homeland

Een gigantische tuintoren

TILBURG – Ze werden met veel bombarie aangekondigd: zeven Van Gogh-torens tot 60 meter hoog in het Brabantse landschap. Het plan is nu om één hoofdattractie te maken: een enorme tuintoren.
landschapskunst en attracties - Van Gogh Homelands

Van Gogh Homeland met landschapskunst en attracties

Vincent van Gogh had een grote liefde voor het Brabantse landschap, zoals zichtbaar is in tal van zijn schilderijen. Het aantal overstromingen neemt toe en boeren, steden, industrie en natuurliefhebbers vechten om de beschikbare ruimte.
Nieuwe fase - Van Gogh Homeland

Van Gogh Homeland gaat nieuwe fase in

Na de eerste ontwikkelfase waarin het concept Van Gogh Homeland helemaal is uitgedacht en uitgewerkt, is het nu tijd voor de ontwerpfase. Mede dankzij Regio Deal kunnen we vervolgstappen zetten.