Nieuws

Trots van Brabant - van gogh homeland

De trots van Brabant

Leefbaarheid en natuur staan onder druk. Daar komen ingewikkelde opgaves en uitdagingen bij kijken, die vaak ongrijpbaar zijn. Van Gogh Homeland brengt daar met leisure, kunst en cultuurverandering in. De inspirator? Vincent van Gogh.
Van Gogh Homeland onderdeel Regio Deal Midden-Brabant - Van Gogh Homeland

Van Gogh Homeland onderdeel Regio Deal Midden-Brabant

Op 1 november heeft minister Hugo de Jonge (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) het startschot gegeven voor de Regio Deal ‘Ondernemen, innoveren en experimenteren met de mens centraal’ van Midden-Brabant.
Van start met designsessies voor Biënnale 2026 - Van Gogh Homeland

Van start met designsessies voor Biënnale 2026

In aanloop naar de eerste Biënnale in 2026 is Van Gogh Homeland van start gegaan met een reeks designsessies. Met als doel om inhoudelijke input op te halen voor deze tweejaarlijkse manifestatie in Midden-Brabant.
landschapskunst en attracties - Van Gogh Homeland

Uitgebreide aandacht in Le Figaro voor VGH

De toonaangevende Franse krant ‘Le Figaro’ is onder de indruk van de missie van Van Gogh Homeland om bezoekers een vernieuwende, hoopvolle en attractieve manier mee te nemen in de kansen én oplossingen voor grote transities.
Eerste Van Gogh Homeland Biënnale in Tilburg - Van Gogh Homeland

Eerste Van Gogh Homeland Biënnale in Tilburg

Een Experience, een Biënnale en een Atelier. Dat zijn de drie onderdelen van Van Gogh Homeland. Een combinatie van een attractie en een reeks bezoekbare landmarks die de komende jaren verspreid over Brabant verrijzen.
Het Brabantse landschap wordt een attractie - Van Gogh Homelands

Het Brabantse landschap wordt een attractie

Vergeet hoe Brabant eruitziet. Want door de strijd om de schaarse ruimte is dit landschap niet lang meer houdbaar.  De beroemde Schijndelse architect Winy Maas wil ons wakker schudden: onze leefwereld moet groener en duurzamer.