Van Gogh Homeland

Hoe gaat het met Brabant? Het is te droog, het is te druk, het is te nat, het is altijd wat. Dat is van alle tijden. Vincent Van Gogh, de bekendste Brabander ter wereld, probeerde 150 jaar geleden de veranderingen in zijn Brabant ook al te (be)grijpen. Hij worstelde met de grote veranderingen in zijn homeland: de opkomende industrie, de armoede, de druk op natuur. Met zijn schilderijen, tekeningen en brieven deelt hij met ons zijn liefde voor natuur en medemens. Een herinnering aan zijn Brabant. Van Gogh Homeland kijkt door de ogen van Van Gogh naar de stand van Brabant. Het Brabant van toen, van nu en van de toekomst. Kunnen wij een balans vinden tussen idylle en vooruitgang?  

Eén ding weten we zeker. Om het homeland van Van Gogh leefbaar te houden, moeten we de handen uit de mouwen steken. Met vastberadenheid en optimisme streeft Van Gogh Homeland naar een Brabant waar mens, dier en natuur optimaal uit de verf komen.

Van Gogh Homeland biedt nieuwe perspectieven op duurzame ontwikkelingen. We creëren een prikkelend programma voor een breed publiek waar we met aanstekelijk enthousiasme een podium bieden aan dilemma’s en oplossingen en laten zien hoe het ook anders kan!