Nieuws

Smart Leisure Webinar

Smart Leisure Webinar

JCI Webinar: Smart Leisure in Midden-Brabant

Tijdens de landelijke CvA/JCI Hart van Brabant webinar werd er aan Joost Melis, Juriaan van Waalwijk en Lian Duif gevraagd waarom leisure in Midden-Brabant zo smart is.

Joost Melis, directeur House of Leisure en programmamanager Midpoint Brabant Smart Leisure: “House of Leisure in Oisterwijk is een kennisinstituut met 75 partners. Wij werken aan programma’s en projecten die bijdragen aan de (be)leefbaarheid van Brabant. De leisure sector is met de coronamaatregelen natuurlijk hard geraakt, keer op keer. Door de pandemie ben je gedwongen om anders en smart te denken. Met storytelling kun je vanuit je verhaal ook op een andere manier zaken doen.”

Lian Duif, partner van House of Leisure: “Een nieuw concept is Van Gogh Homeland Experience. Brabant beschikt over hele mooie verhalen. Je moet ze alleen zien. Met dit concept willen we mensen, met Van Gogh als kritische gids, verleiden om zijn geboorteland te laten ervaren en naar het landschap te kijken door al je zintuigen open te zetten. Niet meer met z’n allen op een kluitje bij elkaar, maar verspreid over het landschap. Het idee is om op zeven plekken unieke vergezichten te bieden in dat Brabantse landschap.” 

Juriaan van Waalwijk van Breda University of Applied Sciences (BUas): “Wij doen onderzoek naar het effect van verhalen. Het mooie van Van Gogh is dat het verleden meteen ook een kompas voor de toekomst kan zijn. Je laat Brabant zien door de ogen van een wereldberoemd persoon. Dat geeft tegelijkertijd een gevoel van identiteit en een positie voor de toekomst.” 

Voor meer informatie klik hier.

Bekijk de hele aflevering hieronder:

Meer informatie

Wil je meer weten over het Smart Leisure programma of heb je interesse in een van de diensten van House of Leisure? Neem contact met ons op via info@houseofleisure.eu.