Van Gogh Homeland Biennale (2)

Van Gogh Homeland Biennale

Een kralensnoer van markante landmarks

Door de tijd heen ontstaan bezoekbate landmark die beleefbaar en attractief zijn en een blijvende indruk achterlaten bij bezoekers. 

Op zoek naar het antwoord op de vraag: Hoe gaat het met Brabant?

Van Gogh Homeland Experience vormt de perfecte introductie op Van Gogh Homeland Biënnale: een reeks van bezoekbare landmarks verspreid over Brabant die ons na laten denken over de vraag: Hoe gaat het (nu) met Brabant?

Deze ruimtelijke interventies vormen creatieve breekijzers – incubators – in een gebiedsopgave.

Avontuurlijke ontdekkingsplekken

Door een nieuwe impuls toe te voegen, door nieuwe inzichten aan te dragen, door nieuwe kansen en mogelijkheden in beeld te brengen bij een groot uit- en thuispubliek kunnen we urgenties daadwerkelijk omzetten in daden! 

Als een kralensnoer van zeven markante landmarks vormt het een buitenexpo, een Brabant Expo in zeven afleveringen. De landmarks zijn markante, eigentijdse installaties en ruimtelijke interventies. Het worden avontuurlijke ontdekkingsplekken. 

Van Gogh Homeland Biënnale biedt nieuwe belevenissen, die aansluiten bij de leefwereld van een groot en gevarieerd publiek. Ze maken de ecologische uitdagingen inzichtelijk op menselijk niveau, zodat iedere bezoeker op een informele en avontuurlijke manier doordrongen raakt van de grote vragen én antwoorden die voor ons liggen. En biedt handvatten om er ook zelf mee aan de slag te gaan. De eerste Van Gogh Homeland Biënnale vindt plaats in 2025.