De trots van Brabant

Leefbaarheid en natuur staan onder druk. Daar komen ingewikkelde opgaves en uitdagingen bij kijken, die vaak ongrijpbaar zijn. Van Gogh Homeland brengt daar met leisure, kunst en cultuurverandering in. De inspirator? Vincent van Gogh.

Van Gogh Homeland onderdeel Regio Deal Midden-Brabant

Op 1 november heeft minister Hugo de Jonge (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) het startschot gegeven voor de Regio Deal ‘Ondernemen, innoveren en experimenteren met de mens centraal’ van Midden-Brabant.

Van start met designsessies voor Biënnale 2026

In aanloop naar de eerste Biënnale in 2026 is Van Gogh Homeland van start gegaan met een reeks designsessies. Met als doel om inhoudelijke input op te halen voor deze tweejaarlijkse manifestatie in Midden-Brabant.

Uitgebreide aandacht in Le Figaro voor VGH

De toonaangevende Franse krant ‘Le Figaro’ is onder de indruk van de missie van Van Gogh Homeland om bezoekers een vernieuwende, hoopvolle en attractieve manier mee te nemen in de kansen én oplossingen voor grote transities.

Eerste Van Gogh Homeland Biënnale in Tilburg

Een Experience, een Biënnale en een Atelier. Dat zijn de drie onderdelen van Van Gogh Homeland. Een combinatie van een attractie en een reeks bezoekbare landmarks die de komende jaren verspreid over Brabant verrijzen.

Het Brabantse landschap wordt een attractie

Vergeet hoe Brabant eruitziet. Want door de strijd om de schaarse ruimte is dit landschap niet lang meer houdbaar.  De beroemde Schijndelse architect Winy Maas wil ons wakker schudden: onze leefwereld moet groener en duurzamer.

Van Gogh terug in Brabant

Op 20 april opent het vernieuwde en uitgebreide Van Gogh Village Museum in Nuenen. In dit Brabantse museum, voorheen Vincentre geheten, staat het leven en werk van Vincent van Gogh (1953-90) in zijn Nuenense periode centraal.

De horizon van Brabant transformeren

Midpoint Brabant, firma MVRDV en Stichting van Gogh Homeland hebben de krachten gebundeld om een betekenisvolle ervaring te creëren die het Nederlandse landschap viert van Vincent van Gogh 150 jaar geleden.

Welke rol kan het gastvrijheidsdomein spelen bij grote transities?

In hoeverre kan het gastvrijheidsdomein met de kennis en expertise op het gebied van storytelling en imaginering bijdragen aan degedragsverandering die nodig is voor de grote transities?

Een gigantische tuintoren

TILBURG – Ze werden met veel bombarie aangekondigd: zeven Van Gogh-torens tot 60 meter hoog in het Brabantse landschap. Het plan is nu om één hoofdattractie te maken: een enorme tuintoren.